Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ga terug naar de referenties pagina
Referenties pagina


Altachem

Altachem

klantenverhaal


Altachem

Altachem N.V., gevestigd in Harelbeke, is wereldwijd nummer 1 in de ontwikkeling, productie en commercialisering van ventielen, applicatietools en accessoires voor 1KPU (1 componenten PU-schuim) in drukhouders. Binnen de Lindal Group, een internationale speler in de ontwikkeling en productie van aerosolventielen, biedt Altachem een uniek business model aan zijn klanten, waarbij technische expertise en ontwikkeling van PU-schuimen een belangrijke rol spelen. Dankzij de gedreven inzet van een team bestaande uit een 21 gepassioneerde professionals, is het bedrijf een vaste waarde in de wereld van het 1KPU-schuim. Altachem N.V. had afgelopen jaar een omzet van 22 miljoen euro.

De vraag

Christophe De Gusseme, Finance, IT & HR manager: “We wilden een financiële rapportering maken, maar hadden daar niet de juiste tools voor in huis. We werken al jarenlang met SAP Business One, een softwarepakket dat ons feilloos door alle processen begeleidt en waar we heel tevreden over zijn. Dit pakket verzamelt alle financiële data: het is een uitstekende ERP tool op maat van onze onderneming. Maar we zochten nog een manier om het ‘record to report’-proces tot een goed einde te brengen. Zo kwam LucaNet in beeld. Voorheen gebruikten we Excel. Maar dat hield in dat we bij veranderingen telkens een nieuwe export moesten doen. Zo genereerden we heel wat Excel-sheets en dat zorgde voor complexiteit en vertragingen in het rapporteringsproces.

De implementatie

De implementatie verliep heel vlot, ook omdat we alle data uit SAP makkelijk kunnen importeren in LucaNet. Patrick van Gaelen van Seefo kwam de tool opzetten in ons bedrijf en nadien konden we er meteen makkelijk zelfstandig mee aan de slag. De duur en kost van de implementatie was in mijn ogen heel gering. LucaNet is gebruiksvriendelijk. Als er nu een rekening of product bij komt, voegen we dit zelf toe. En als er nieuwkomers zijn in ons financiële team, kunnen we die zélf op één dag opleiden. Het systeem spreekt voor zich en iedereen kan er snel mee overweg.

Het resultaat

Dankzij LucaNet hebben we nu een kant-en-klare reporting tool. LucaNet is makkelijk in onderhoud en bespaart ons tijd. Toch is ook Excel niet verdwenen uit ons financiële verhaal. Ik switch bijvoorbeeld regelmatig van Excel naar LucaNet en omgekeerd. Dat is ook een troef van LucaNet: je kunt heel snel gegevens opladen in en exporteren uit Excel

De belangrijkste voordelen op een rij

 • Navigeren is kinderspel

Dankzij de multidimensionale layer kan je heel makkelijk navigeren doorheen periodes en dimensies. Zo hebben wij bijvoorbeeld niet enkel de Belgische statutaire jaarrekeningen maar ook de Duitse GAAP dimensie. In LucaNet kunnen we spelen met die cijfers én de tijdsdimensies. De tool is zodanig overzichtelijk en eenvoudig dat ik in managementmeetings bijvoorbeeld live cijfers kan vergelijken en presenteren uit verschillende periodes.

 • Eenvoudig intelligent

Als Vlaamse KMO zweren wij nogal bij het principe ‘keep it simple’. We houden onze processen graag zo eenvoudig mogelijk, ook in IT. LucaNet heeft de slogan ‘simply intelligent’ en die dekt de lading goed. De tool slaagt erin om complexe zaken heel eenvoudig weer te geven. En dat past 100% bij ons DNA.


  Terug naar alle referenties

  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Ga terug naar de referenties pagina
  Referenties pagina