Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ga terug naar de referenties pagina
Referenties pagina


Cegeka

Cegeka

klantenverhaal


Cegeka

Ann Verbeken, Reporting & Consolidation Manager bij Cegeka: “Cegeka is een onafhankelijke, technologische dienstverlener. Als strategische en innovatieve partner met een sterke expertise in multicloud-diensten begeleidt het bedrijf zijn klanten bij hun digitale transformatie. Cegeka ondersteunt zijn klanten onder meer met software- en infrastructuuroplossingen, de ontwikkeling en implementatie van toepassingen voor exponentiële technologieën en outsourcing. Bij de van origine Belgische familieonderneming werken meer dan 4.000 mensen. In 2018 realiseerde Cegeka Groep een omzet van 511 miljoen euro, een groei van 16% ten opzichte van 2017. Cegeka is internationaal aanwezig met kantoren in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Roemenië, Slowakije en Tsjechië en levert diensten aan klanten in heel Europa.

De vraag

Ann Verbeken: “Cegeka is een snel groeiend bedrijf. De groei wordt gedeeltelijk gerealiseerd door overnames te doen, binnen en buiten België. Om de consolidatie te kunnen doen van al die bedrijven was er nood aan een formele consolidatietool. Voorheen gebeurde de consolidatie in Excel. Met een 15-tal bedrijven in onze portefeuille was dat nog net haalbaar. Nu zitten er al 35 bedrijven in onze consolidatie. Consolideren in Excel was dus niet langer haalbaar.” “Cegeka leerde LucaNet kennen door de overname van de Brain Force Group eind 2014. De Brain Force Group werkte al met deze consolidatiesoftware. Het management van Cegeka kreeg toen een demo van LucaNet door de gebruikers binnen de Brain Force Group. Die demo was héél overtuigend: de mogelijkheden, professionaliteit en flexibiliteit gaven de doorslag.

De implementatie

Ann Verbeken: “Voor de implementatie van LucaNet deden we een beroep op Seefo. Er werd een stappenplan uitgerold. In totaal waren er een tiental consultingdagen ingepland. Patrick Van Gaelen kwam op die dagen naar ons kantoor en werkte samen met mij aan de opzet van een bepaald facet van LucaNet. Nadien was er steeds een pauze van een week waarin ik voorbereidende werken deed voor de volgende implementatiedag. De programmatie gebeurde grotendeels door Seefo. Het verzamelen van de nodige gegevens was de taak van Cegeka. Het hele proces nam een drietal maanden in beslag. We zijn in januari 2015 gestart en eind maart 2015 had ik al de geconsolideerde jaarrekening klaar.

Het resultaat

Ann Verbeken: “Ik heb geen ervaring met andere consolidatietools, dus ik kan moeilijk vergelijken. Maar bij een vorige werkgever werkte ik al met een andere rapporteringstool, namelijk Hyperion. In vergelijking daarmee vind ik LucaNet heel hands-on, gebruiksvriendelijk én snel.

De belangrijkste voordelen op een rij

  • Flexibiliteit

LucaNet heeft een basisstructuur waarin je een aantal boekhoudkundige regels moet volgen. Excel geeft daarin meer vrijheid. Maar in LucaNet is er wel voldoende ruimte om bijkomende functionaliteiten uit te bouwen naast de basisstructuur. We gebruiken LucaNet bijvoorbeeld niet enkel voor consolidatie maar ook voor managementrapportering, headcount reporting, ...

  • Back-ups en veiligheid van de data

Dankzij LucaNet zijn er geen zorgen meer over back-ups en de veiligheid van de data.

  • Je kunt er zelfstandig mee werken

Voor de opzet van nieuwe functionaliteiten is er een interventie van Seefo nodig. Maar zodra de extra mogelijkheden opgezet zijn, kan je zelfstandig werken. Het systeem is gebruiksvriendelijk en je kunt er dus makkelijk zelfstandig mee aan de slag.

  • Tijdswinst en meer uniformiteit

Dankzij LucaNet winnen we tijd. De tool is specifiek gericht op consolidatie en management rapportering. Voorheen had iedereen z’n eigen format in Excel. Omzet was bijvoorbeeld niet altijd op dezelfde manier geïnterpreteerd. Nu is er één definitie in LucaNet. Het betekent een enorme stap vooruit.


Terug naar alle referenties

Informatie over onderneming


Naam: Cegeka

Website: klik hier


Image

Contact


Kattendijkdok Oostkaai 11
+32(0)468 12 10 89
+32(0)473 67 67 73
© Copyright 2018 - Seefo Financial Consultancy - made by Kopstorm


Image

Contact


Kattendijkdok Oostkaai 11
+32(0)468 12 10 89
+32(0)473 67 67 73
© Copyright 2018 - Seefo
made by Kopstorm

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ga terug naar de referenties pagina
Referenties pagina