Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ga terug naar de referenties pagina
Referenties pagina


DCM

DCM

klantenverhaal


Group DC

Group DC is een familiale groep, opgericht door de familie De Ceuster”, vertelt Bart controller bij Group DC. “We zijn actief op verschillende domeinen. Je kunt de bedrijven binnen Group De Ceuster opdelen in twee internationale businessunits: De Ceuster Plantcare en De Ceuster Animalcare. Deze divisie worden op hun beurt ondersteund door een aantal gemeenschappelijke afdelingen en door De Ceuster Biosciences, gespecialiseerd in onderzoek en biotechnologie.

De vraag

Door een generatiewissel in het bedrijf waren er veranderingen in de bedrijfsstructuur. Sinds 2010 zijn we hierdoor consolidatieplichtig. Initieel deden wij de consolidatie in Excel, maar we botsten al snel op de beperkingen van dit systeem. Auditeren was bijvoorbeeld niet makkelijk. Gerapporteerde resultaten moesten steeds in Excel overgetypt worden. Dat nam best wat tijd in beslag. Daarom gingen we op zoek naar een consolidatiepakket. LucaNet sloot het best aan bij wat wij nodig hadden. Deze tool biedt immers de juiste flexibiliteit en efficiëntie die nodig is voor de toekomst en verdere expansie van de groep.

De implementatie

De implementatie verliep vlot. Met tien dagen was alles zo goed als geïmplementeerd. Seefo doorliep het hele proces de eerste keer samen met ons. Daarna konden we meteen zélf aan de slag.

Het resultaat

LucaNet betekent voor ons een enorme stap vooruit. Oorspronkelijk dachten we dat we de tool enkel voor consolidatie zouden gebruiken. Maar we merken nu dat de mogelijkheden uitgebreider zijn. Je kunt bijvoorbeeld sneller gegevens verzamelen om aan een budget te starten. Verschillende periodes en bedrijven naast elkaar zetten is nu enkel nog een druk op de knop. Parametreren en exporteren naar Excel zijn een fluitje van een cent.

De belangrijkste voordelen op een rij

  • Flexibel

Dankzij LucaNet is er de flexibiliteit om management cijfers op verschillende manieren te tonen. Op het ene moment is de nood immers zo, terwijl die de volgende maand anders kan zijn. Met LucaNet kan je beide presentaties naast elkaar laten lopen

  • Tijdsbesparend

LucaNet is tijdsbesparend in het raportageproces: de bronsystemen voeden Lucanet. Er is zo maar one set of books. Aanpassingen aan de rapportage format hoef je maar één keer te doen waar dit in Excel in elk bestand opnieuw moest gebeuren.

  • Meer inzicht in de cijfers

Het systeem verhoogt de duidelijkheid. We hebben nu meer tijd voor analyse van en inzicht in de cijfers, omdat we geen tijd meer hoeven te investeren in het overtypen van cijfers en alle praktische rompslomp van het rapporteren an sich. We kunnen de resultaten van een closing snel zien en vergelijken met vorige periodes. Deze tool verhoogt de kwaliteit van onze management rapportages.


Terug naar alle referenties

Informatie over onderneming


Naam: DCM

Branche: Tuin

Aantal werknemers: 300

Website: klik hier

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ga terug naar de referenties pagina
Referenties pagina