Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ga terug naar de referenties pagina
Referenties pagina


Impact logo

impact logo

klantenverhaal


Impact

Impact is een hr-bedrijf gespecialiseerd in het uitzenden en de projectsourcing van technische profielen in de industriële sector en de bouwsector in België. Impact heeft een omzet van ongeveer 70 miljoen euro en stelt gemiddeld 1.300 mensen te werk. In februari 2018 nam de investeringsmaatschappij GIMV een controlebelang in het bedrijf. Impact bestaat dit jaar precies 20 jaar. “We rekruteren de juiste mensen zowel lokaal als internationaal”, vertelt Walter Beyers, die sinds vorig jaar CFO bij Impact is. “Zo hebben we een eigen rekruteringsbedrijf in Polen dat technische profielen zoekt die voor langere termijn kunnen en willen tewerkgesteld worden in België. We verzorgen voor deze kandidaten ook de hele logistiek, namelijk de huisvesting, transport, et cetera. Alle werknemers worden uiteraard verloond volgens de Belgische wetgeving.”

De vraag

Walter Beyers: “Met de overname door GIMV zijn wij een zelfstandig opererend bedrijf geworden. Voorheen was Impact onderdeel van een Nederlandse uitzendorganisatie. De consolidatie gebeurde toen in Nederland. Sinds maart 2018 hebben we dit zelf in handen. Daarom zochten we consolidatie- en rapporteringssoftware. Impact was al wel vertrouwd met LucaNet. Ons voormalige Nederlandse moederhuis werkte namelijk met deze tool.”

De implementatie

“De doorlooptijd was een drietal maanden. We kenden het systeem dus wel al van voorheen. We waren voornamelijk vertrouwd met het uploaden, de functionaliteiten en het maken van rapporten. De consolidatie zelf was nieuw voor Impact.”

De belangrijkste voordelen op een rij

 • Open systeem

“LucaNet is een open systeem, zowel qua interfacing met boekhoudsoftware, maar ook qua uploaden van reporting packs in Excel. Je kunt vanuit LucaNet ook makkelijk downloaden naar Excel: een belangrijke troef!”

 • Gebruiksvriendelijk

  “LucaNet is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. De tool heeft handige functionaliteiten. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk periodes instellen en de consolidatieboekingen automatiseren. Ook de drill down-functie is heel handig.”

  • Makkelijk om zelf rapporten te bouwen

   “Je kunt er rapporten in bouwen. Bijvoorbeeld onze convenant rapportering die we moeten doen naar de banken, is nu geautomatiseerd in LucaNet, zodat we dit niet meer in Excel moeten doen. De analyse van cost of sales, de geconsolideerde cash flow statement zijn ook geautomatiseerd.

   • Niet afhankelijk van externe consultant

    “Nog een troef is dat je niet voor elk rapport een beroep moet doen op de externe consultants. Na verloop van tijd kunnen de key users in het financiële team helemaal zélf aan de slag met deze tool.”     Terug naar alle referenties

    Image
    Image
    Image
    Image
    Image
    Image
    Image
    Ga terug naar de referenties pagina
    Referenties pagina