Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ga terug naar de referenties pagina
Referenties pagina


Image

Image

klantenverhaal


Pauwels

Pauwels is de grootste sausproducent van België. Het is een sterke speler met het Pauwelsmerk in de horeca, maar ook met private label sauzen voor de retail (bijv. voor Carrefour, Aldi, Lidl) en productie van A-merken van multinationals (co-packing). De onderneming heeft twee eigen fabrieken in België: in Herent en in Oelegem. Vijf jaar geleden was er nog een belangrijke, succesvolle overname voor het bedrijf: Pauwels in Antwerpen nam het vroegere Vleminckx in Herent over. Pauwels werd in 2017 verkozen tot Trends Gazellen ambassadeur door het business magazine Trends.

De vraag

Sylvie Nelissen, finance manager: “We hadden nood aan een efficiënter systeem voor financial controlling. We gebruiken de boekhoudsoftware ORAS van Organi. De rapportering deed ik voordien in verschillende Excel-documenten. Maar als ik afwezig was door vakantie of onverwachte omstandigheden, dan moest een collega dit systeem in Excel overnemen, en dat was niet zo eenvoudig. De zwakte van Excel is dat het moeilijk begrijpbaar is als je er zelf niet in werkt. De maandelijkse management rapportering liep op zo’n moment geheid fout. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een transparanter systeem. Zo kwamen we bij LucaNet uit.”

De implementatie

“De implementatie was ‘a piece of cake’. Op drie dagen (met nadien nog een beetje assistentie per telefoon) was LucaNet geïnstalleerd. Mijn goede Excel-skills hielpen me om snel met dit systeem overweg te kunnen.”

Het resultaat

“Wij zijn intussen twee jaar aan de slag met LucaNet. We doen maandelijks management rapportering en op kwartaalbasis een gedetailleerde kostenopvolging. Dat is trouwens één van de redenen waarom Pauwels het op financieel vlak heel goed doet. Daarnaast is er nog de projectenopvolging en de balans. Dankzij LucaNet verloopt dit allemaal heel snel en vlot.” “Het is ook absoluut een troef dat we in LucaNet zowel de operationele rapportering als de fiscale rapportering kunnen doen. Voorheen was het heel moeilijk om die twee apart te houden. In LucaNet kan je de extracomptabele elementen perfect documenteren en toelichten met een nota.”

De belangrijkste voordelen op een rij

“De belangrijkste troeven zijn de flexibiliteit van het pakket en het gebruiksvriendelijke karakter. Als je als controller of boekhouder de hulp van een IT’er nodig hebt om een rapport te maken, dan is dat vervelend en omslachtig. In dit systeem kan je alles zelf doen. Het is eenvoudig en transparant.” “LucaNet is in mijn ogen een toegevoegde waarde voor wie al gevorderde Excel-skills heeft. Het pakket neemt alle minpunten van Excel weg. Je kan er bijvoorbeeld makkelijk zaken in documenteren en ook anderen zijn snel wegwijs in het systeem.” “LucaNet bespaart ons heel wat tijd. Terwijl we vroeger moesten exporteren in Excel vanuit het boekhoudpakket, is er nu een connectie gelegd tussen de tabellen in het boekhoudpakket en LucaNet. En als ik een foutje zie, dan is dat makkelijk aangepast in alle rapporten. In Excel is dat niet zo eenvoudig. Als je met vaste rapporten werkt in LucaNet, dan komen die er met één muisklik uit.”

Terug naar alle referenties

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ga terug naar de referenties pagina
Referenties pagina
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ga terug naar de referenties pagina
Referenties pagina