Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ga terug naar de referenties pagina
Referenties pagina


Image

Image

klantenverhaal


PEC

“PEC is een engineeringbedrijf dat hoogtechnologische oplossingen ontwikkelt, fabriceert en levert voor batterijtesters”, vertelt Liese Boghe,  SAP Professional bij PEC. “Wij bouwen deze testers en leveren de gerelateerde software. De voorbije jaren maakte PEC een grote evolutie door en hebben we ook veel hoogtechnologische producten ontwikkeld die een impact hebben op nieuwe technologieën van de toekomst, zoals elektrische wagens.  Wij zijn wereldwijd actief en hebben een globaal klantenbestand, wereldwijde ontwikkelingscentra, productfaciliteiten en saleskantoren in België, Duitsland, Hongarije, de Verenigde Staten, China en Japan.”

De vraag

We deden onze consolidatie altijd in SAP. Het nadeel was dat de manuele correcties en eliminaties bij de uitvoering van de consolidatie niet zichtbaar waren in SAP. Dit zorgde voor frustraties bij onze boekhouder. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een ander programma. Na wat opzoekwerk kozen we voor LucaNet, omdat deze softewareoplossing ons op het vlak van prijs-kwaliteit de beste optie leek. Bovendien biedt LucaNet een standaard interface met SAP (die ook is goedgekeurd door SAP), wat voor ons belangrijk is.

De implementatie

De implementatie is vlot verlopen. Op twee dagen was alles technisch in orde en dan hadden we nog twee dagen voor training. Patrick Van Gaelen van Seefo heeft duidelijk heel veel kennis in huis en kan die goed overbrengen. We zijn ook heel tevreden over de ondersteuning van Seefo nadien. Als we een vraag hebben, krijgen we steeds binnen 24 uur respons.

Het resultaat

“Dankzij LucaNet kunnen we de consolidatie nu beter opvolgen. We kunnen zien welke eliminatieboekingen er zijn uitgevoerd en kunnen gemakkelijk correcties aanbrengen. Daardoor verloopt alles veel vlotter. Nadat de consolidatie is uitgevoerd, wordt er ook een rapport gemaakt over de kerncijfers van de balans en resultatenrekening. Met LucaNet.Excel-Reporting is het eenvoudig om een template te maken dat per kwartaal snel de juiste cijfers ophaalt.”

De belangrijkste voordelen op een rij

  • Gebruiksvriendelijk systeem op maat van jouw noden

“Wij gebruiken het enkel voor de consolidatie, maar een groot pluspunt is dat je alles kan wijzigen naar je eigen wensen, bijvoorbeeld opstellen van rekeningen, opbouw van balans en resultatenrekening volgens eigen rapporteringsnoden. Je kunt alles eenvoudig verslepen en mappen aanmaken op maat van jouw noden en wensen.”

  • Je kunt alle cijfers tot op boekingsniveau uitdiepen

“Alle eliminaties die zijn uitgevoerd tijdens de consolidatie zijn zichtbaar en gemakkelijk op te volgen. De correcties en eliminaties zijn opgedeeld in waarderingsgroepen en -dimensies en zijn zichtbaar in verschillende kolommen per stap in het consolidatieproces.”

  • Meer inzicht dankzij LucaNet.Excel-rapportering

“Op een eenvoudige manier kunnen templates gebouwd worden die de relevante cijfers ophalen en zo gerapporteerd kunnen worden aan het management.”

“Er is in mijn ogen één minpunt: we hebben zelf geen administratorrechten waardoor we altijd zullen moeten terugvallen op Seefo. Zo dient bijvoorbeeld jaarlijks de gegevensimport uitgebreid te worden naar het volgende fiscaal jaar, omdat anders de data van SAP niet geïmporteerd kan worden.”


Terug naar alle referenties

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ga terug naar de referenties pagina
Referenties pagina
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ga terug naar de referenties pagina
Referenties pagina
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ga terug naar de referenties pagina
Referenties pagina