Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ga terug naar de referenties pagina
Referenties pagina


Image

Image

klantenverhaal


Profel

Profel is een Belgisch familiebedrijf gespecialiseerd in het maken van ramen en deuren in PVC, aluminium en hout. Het bedrijf heeft verschillende productieeenheden in België, Nederland en Frankrijk. “We maken ongeveer 180.000 ramen en deuren per jaar en zijn marktleider in de Benelux in de residentiële markt”, vertelt Dirk Lehaen, financieel verantwoordelijke bij Profel België. “We hebben iets meer dan 1000 medewerkers. Onze omzet was in 2015 171 miljoen euro.”

De vraag

Dirk Lehaen: “Wij hadden nood aan een performante rapportgenerator. Voorheen werkten we vooral met Excel-bestanden. Het was een huzarenklus om alle Excelbestanden op te volgen en bij te houden. Als er aanpassingen moesten gebeuren, verliep dat telkens heel omslachtig. We gingen daarom op zoek naar een betere, efficiëntere manier om dit aan te pakken en kwamen zo bij LucaNet uit.”

De implementatie

“Het implementatietraject met Seefo was kort en verliep heel vlot. Op één dag werd onze database bekeken, er werd geëvalueerd wat er precies nodig was en hoe we koppelingen konden maken. Daarna werden er tien opleidingsdagen voorzien. Intussen zijn we ongeveer één jaar bezig met LucaNet. We zijn begonnen met de basisrapportering en dan steeds dieper gegaan in verschillende richtingen.”

Het resultaat

“Het nieuwe softwarepakket levert Profel heel wat tijdswinst en een duidelijke, goede rapportering op”, vat Dirk samen. “Wat voor ons bijvoorbeeld belangrijk was, was het volgende: we hadden twaalf vennootschappen en in onze Excels konden we alleen maar rapporteren per bedrijf. Nu kunnen we over de bedrijven heen rapporteren. Dat biedt een enorm voordeel. Ook het feit dat de consolidatie erin zit, is een absoluut pluspunt.” “Wij hebben het systeem doorgetrokken naar de mensen die ermee werken in ons bedrijf: alle budgetverantwoordelijken krijgen toegang tot LucaNet. Zo konden we de werklast ook verminderen. Het systeem is trouwens heel gebruiksvriendelijk. Wat bijvoorbeeld makkelijk is, is dat je kan extrapoleren naar Excel. Een minpuntje is dan weer dat je de formules niet mee kan kopiëren. Maar je kan ook andersom werken.” “In een jaar tijd hebben we LucaNet geïmplementeerd voor rapportering, budgettering, consolidatie en analytische boekhouding. Op vlak van rapportering biedt LucaNet veel meer mogelijkheden dan een gewoon boekhoudpakket. Je kan over juridische entiteiten heen gaan. Je kan ook afdelingen afzonderen. De kosten van verschillende afdelingen kan je bijvoorbeeld zetten onder één view waardoor die afgezonderd worden. Een ander voordeel is dat wanneer je iets wil wijzigen in een rapportering, je maar één ding hoeft aan te passen. Alle andere rapporten passen zich automatisch mee aan. Je kan er ook gewoon in boeken, je kan erin werken zoals in een boekhoudpakket. En je kan simulaties doen.”

Terug naar alle referenties

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ga terug naar de referenties pagina
Referenties pagina