Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ga terug naar de referenties pagina
Referenties pagina


Image

Image

klantenverhaal


Varo

Danny Neefs, CFO bij Varo: “Varo is een distributeur in doe-het-zelfartikelen, we bieden een ruim assortiment aan van elektrisch gereedschap tot tuingereedschap, handwerktuigen en accessoires onder eigen merken Powerplus en Kreator of onder private labels. Onze hoofdzetel is gelegen in Lier. We zijn een Belgisch vennootschap, maar we hebben nog verkoopkantoren in Spanje, Frankrijk, Australië en Hongkong. In België werken er een 100- tal mensen bij Varo, in de rest van de wereld zijn dat er nog een 25-tal.”

De vraag

“We waren op zoek naar een consolidatietool. Wij gebruiken als ERP-pakket Navision. In Navision kan je consolideren, maar de manier van werken is nogal omslachtig en vergt heel wat tijd. Als je de consolidatie maar éénmaal per jaar moet doen, dan is dit haalbaar. Maar wij hadden behoefte aan geconsolideerde cijfers per maand. Daarom zochten we naar een handigere, meer efficiënte consolidatietool. Intussen gebruiken we LucaNet niet enkel als consolidatietool maar ook als rapporteringstool, omdat het softwarepakket veel gebruiksvriendelijker is dan het systeem dat we voorheen hadden.”

De implementatie

“We hebben de demo begin december gekregen. Na intern overleg hebben we besloten dat dit systeem voor ons de geschikte tool was en dat de investering best meeviel voor een onderneming als de onze. We hadden gevraagd aan Seefo om vanaf januari het softwarepakket al te kunnen gebruiken. Kristof en Patrick, de financiële consultants van Seefo, hebben tijdens de kerstvakantie de installatie op onze servers gedaan. En nadien is Kristof vier dagen bij ons geweest om de implementatie te doen. Daarna konden wij zelf met LucaNet aan de slag, de implementatie is dus heel vlot verlopen. Nadien leer je het pakket en de mogelijkheden steeds beter kennen door er zelf mee te werken.”

Het resultaat

“LucaNet levert me heel wat tijdswinst op. Het duurt maar een paar uurtjes om de consolidatie op maandbasis te doen. Ik kan in de tijd die ik vroeger nodig had om jaarlijks de consolidatie te doen, nu elke maand een consolidatie doen.”

De belangrijkste voordelen op een rij

“LucaNet is gebruiksvriendelijk. Je moet er geen ingewikkelde opleidingen voor volgen. Je kan meteen zélf aan de slag en leert door trial & error alle mogelijkheden kennen. De installatie verloopt supervlot: bij onze onderneming nam het hele proces vijf dagen in beslag. En ten slotte: LucaNet is een softwaretool voor consolidatie én rapportering. En de rapporteringsmogelijkheden zijn eindeloos. Wij zijn die nog volop aan het ontdekken.”

Terug naar alle referenties

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ga terug naar de referenties pagina
Referenties pagina